Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019

Γέμισε κρουαζιερόπλοια το Ναύπλιο

Γέμισε κρουαζιερόπλοια το Ναύπλιο
Αέρας πολυτελείας πνέει σήμερα Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου στο Ναύπλιο καθώς τρία κρουαζιερόπλοια βρίσκονται στην πόλη.
Πρόκειται για τετρακάταρτο ιστιοφόρο κρουαζιερόπλοιο Wind Star με σημαία Μπαχάμες, που βρίσκεται αρόδο ανοιχτά του Ναυπλίου.Το πλοίο εντυπωσιάζει κατοίκους και επισκέπτες με το μέγεθος και την επιβλητικότητα του. 

Το τεράστιο ιστιοφόρο ναυπηγήθηκε το 1986 διαθέτει 4 καταστρώματα με συνολικό εμβαδόν εξωτερικών χώρων που αγγίζει τα 1000 τετραγωνικά μέτρα και μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 150 επιβάτες.
Επίσης στο Ναύπλιο σημερα βρίσκεται το ένα από τα δύο πανομοιότυπα μικρά πλοία του SeaDream Yacht Club το SeaDream II που μπορεί να μεταφέρει έως 110 επιβάτες και κάνει στάσεις στα πιο cool λιμάνια του κόσμου, όπως στο Μονακό, την Καραϊβική και σήμερα στο Ναύπλιο!

Το πλοίο προσφέρει απίστευτες πολυτελείς ανέσεις στους επιβάτες του όπως iPods με προεπιλεγμένη μουσική, προϊόντα Bulgari σε μαρμάρινα μπάνια, αίθουσες εκδηλώσεων, μπαρ και διπλά κρεβάτια-όνειρο, τα οποία έχουν πολυτελή παπλώματα και μαλακά μαξιλάρια, και να κοιμηθείτε κάτω από τα αστέρια στο κατάστρωμα του πλοίου.

Πρόκειται για ένα από τα μικρα κρουαζιεροπλοια/σκάφη που επισκέπτονται πολύ συχνά τα λιμάνια και τα νησιά μας. Κατασκευάστηκε το 1984 στα Wartsila Shipyard στο Ελσινκι της Φινλανδια για λογαριασμό της Seagoddess Cruises.
Αρόδο ανοιχτά του Αργολικού κόλπου έριξε άγκυρα σήμερα επίσης το ιστιοφόρο «Sea Cloud».Στο κατάστρωμά του, έχουν περπατήσει μεγιστάνες, μονάρχες, καλλιτέχνες και διάσημοι πολιτικοί. Έχει διατελέσει Προεδρικό γιοτ, διπλωματικό παλάτι, σχολείο ωκεανολογίας, αλλά και πολεμικό σκάφος. 

Το ιστιοφόρο, που φέρει το όνομα “Sea Cloud” (σύννεφο της θάλασσας) ήταν το πρώτο -μετά τον Αμερικανικό Εμφύλιο- πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ που λειτούργησε με μικτό φυλετικά πλήρωμα. Το θρυλικό σκάφος έχει μήκος 109 μέτρα, πλάτος 15, ενώ το ύψος του κεντρικού καταρτιού του φτάνει τα 54 μέτρα και διαθέτει 32 πολυτελείς καμπίνες. 

Την δεκαετία του ’50 αγοράζεται από τον Δομινικανό δικτάτορα, Ραφαέλ Τρουχίγιο Μολίνο και του δίνει το όνομα «Angelita». Μετά τη δολοφονία του Τρουχίγιο το πολυτελές σκάφος πωλείται ξανά αυτή τη φορά με το όνομα «Patria» με αποτέλεσμα να το αποκτήσει η Operation Sea Cruises Inc.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

bougiotispress@gmail.com

Σελίδες