Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019

Πυκνοί καπνοί και οσμή καμένου στην Αργολίδα από μεγάλη πυρκαγιά στο Λουτράκι

Έντονη είναι η μυρωδιά καμένου ενώ θολή από την κάπνα είναι και η ατμόσφαιρα στην Αργολίδα από τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα το απόγευμα στο Λουτράκι Κορινθίας, ενώ τα τηλέφωνα της πυροσβεστικής σε Ναύπλιο και Άργος έχουν "σπάσει" από πολίτες που ανησυχούν.



Η πυροσβεστική καθησυχάζει τους πολίτες επιβεβαιώνοντας πως πρόκειται για την φωτιά στο Λουτράκι και που λόγω του αέρα η κάπνα έχει μεταφερθεί προς την Αργολίδα.
Ο Αργολικός κάμπος και η πόλη του Ναυπλίου έχουν καλυφθεί από ένα άσπρο πέπλο κάπνας,  ενώ πολύ έντονη ειναι η οσμή καμένου σε όλη την περιοχή
Μάχη με τις φλόγες δίνουν επίγειες και εναέριες δυνάμεις στην περιοχή Περαχώρας Λουτρακίου, στην προσπάθεια να αντιμετωπίσουν την πυρκαγιά που ξέσπασε σε αγροτική έκταση.

Το μέτωπο της πυρκαγιάς εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, έχει «ανοίξει» όπως χαρακτηριστικά τονίζουν αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος που βρίσκονται στο σημείο. «Ευτυχώς η πυρκαγιά πηγαίνει προς την κορυφή του βουνού και όχι προς το Λουτράκι» σημειώνουν μιλώντας στο in.gr.

Ενδεικτικό της επικινδυνότητας της φωτιάς, είναι η συνεχής ενίσχυση των δυνάμεων που επιχειρούν, ενώ στο σημείο μεταβαίνει και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Απομακρύνθηκαν 50 άτομα

Οι πυροσβεστικές και αστυνομικές δυνάμεις που βρέθηκαν άμεσα στην περιοχή όπου ξέσπασε η πυρκαγιά, απομάκρυναν δεκάδες άτομα.

Ειδικότερα, από τη Μονή Οσίου Παταπίου απομακρύνθηκαν 25 άτομα, ενώ άλλοι τόσοι από τη Ιερά Μονή Προφήτη Ηλία.

Ενισχύονται συνεχώς οι δυνάμεις

Αυτή την ώρα, στο σημείο επιχειρούν συνολικά 50 πυροσβέστες, 20 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρου τμήματος, δύο ελικόπτερα, δύο Canadair και δύο PZL ενώ συνδράμουν και υδροφόρες ΟΤΑ.

Ωστόσο, όπως τονίζουν από το Πυροσβεστικό Σώμα, τα εναέρια μέσα δεν μπορούν να έχουν την επιθυμητή αποτελεσματικότητα, λόγω των αναταράξεων που υπάρχουν εξαιτίας των ισχυρών ανέμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

bougiotispress@gmail.com

Σελίδες