Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019

Εορτή Αγίου Καλλινίκου στην Ιερά Μητρόπολη Άρτης




H Αργολίδα εύχονται Έτη Πολλά στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Άρτης κ.κ. Καλλίνικο και τον Πατριαρχικό Διάκονο της Σειράς κ. Καλλίνικο Χασάπη ο οποίος υπηρετεί στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως!

  




Την Κυριακή 28 Ιουλίου 2019, το απόγευμα, στον Ιερό Ναό του Αγίου Μαξίμου του Γραικού της πόλεως Άρτης, ετελέσθη Μέγας Εσπερινός, επί τη μνήμη του Αγίου Καλλινίκου, του οποίου το όνομα φέρει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος.
Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος, συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών πρώην Άρτης κ. Ιγνατίου και Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος και εκήρυξε τον Θείο λόγο, αναφερθείς στον αγώνα της μαρτυρίας και του μαρτυρίου του τιμωμένου Αγίου Καλλινίκου και ευχηθείς στον Μητροπολίτη Άρτης κ. Καλλίνικο την εξ ύψους δύναμη εις τον ποιμαντικόν δὀλιχον.
Στο πέρας της Ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης ζήτησε τις προσευχές τόσο των συγχοροστατούντων Αγίων Αρχιερέων όσο και των πιστών, ώστε να συνεχίσει αγωνιζόμενος υπέρ της δόξης του Χριστού.
Τόσο ο Σεβασμιώτατος Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος, όσο και ο Σεβασμιώτατος Άρτης κ. Καλλίνικος έκαναν αναφορά στην σπουδαία προσωπικότητα του Μακαριστού Μητροπολίτου Φθιώτιδος κυρού Νικολάου, ευχηθέντες υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

bougiotispress@gmail.com

Σελίδες