Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2018

Αντίστροφη μέτρηση για τον 6ο Μαραθώνιο Ναυπλίου





Αντίστροφη μέτρηση για τον 6ο Μαραθώνιο Ναυπλίου  Ο Δήμος Ναυπλιέων (ΔΟΠΠΑΤ) σε συνεργασία με τα αθλητικά σωματεία στίβου Ναυπλίου (Γ.Ε. Αργολίδας, Αργολίδα 2.000, Αργολικός Γ.Σ.), την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, με την υποστήριξη του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδος) του Πανεπιστημίου Harvard και υπό την αιγίδα του ΕΟΤ, του ΣΕΓΑΣ και της AIMS προκηρύσσουν τον αγώνα: Μαραθώνιος Ναυπλίου.


Ο πρώτος Μαραθώνιος της άνοιξης θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Μαρτίου 2019 στα πλαίσια μεγάλης πολιτιστικής γιορτής. Πρόκειται για το σημαντικότερο αθλητικό δρομικό γεγονός της Πελοποννήσου και τρίτο σήμερα σε μαζικότητα αθλητικό και συμμετοχικό γεγονός της χώρας μας. Η Διοργάνωση γίνεται σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, με τη συμμετοχή θεσμικών, αθλητικών και κοινωνικών φορέων και υπό την αιγίδα του ΕΟΤ, της AIMS και του ΣΕΓΑΣ. Σκοπός μας είναι να διοργανώσουμε τον αγώνα με υψηλές προδιαγραφές και ποιότητας υπηρεσιών προς τους δρομείς. Οι αγώνες που συμπεριλαμβάνονται στον Μαραθώνιο Ναυπλίου είναι συμμετοχικοί και προσβάσιμοι από όλους. Μέσα από τη δουλειά μας προάγουμε το πνεύμα του αθλητισμού, της ευγενούς άμιλλας και του υγιεινού τρόπου ζωής.

Στα πλαίσια διεξαγωγής του παραπάνω αθλητικού γεγονότος, το οποίο θα λάβει χώρα στην πόλη του Ναυπλίου, θα διεξαχθούν αγώνες Μαραθωνίου και Ημιμαραθωνίου δρόμου καθώς και αγώνας 5 χλμ. και κοινωνικός αγώνας δρόμου 2,5 χλμ., τα έσοδα του οποίου θα αποδοθούν στο «Όραμα Ελπίδας» για τους κοινωνικούς του σκοπούς. Παράλληλα θα γίνουν και δράσεις για το περιβάλλον με τίτλο go ECO.

Πρέπει εδώ να προσθέσουμε ότι η συμμετοχή της εκπαιδευτικής κοινότητας Αργολίδας αλλά και άλλων ευπαθών ομάδων είναι δωρεάν με όλες τις παροχές κάτι που αποτελεί με απόφαση της Ο.Ε. επίσης κοινωνικό μέρισμα.

Πρόθεση της Οργανωτικής Επιτροπής είναι να υπάρξει αυξανόμενη μαζική συμμετοχή αθλητών δρομέων τόσο από την ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου όσο και από την Αττική και την υπόλοιπη Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό. Με βάση την εμπειρία του 2018 η εκτιμώμενη συμμετοχή για το 2019 ανέρχεται σε πάνω από 6.000 άτομα. Θα πρέπει επιπρόσθετα, να υπολογίσουμε και τα συνοδευτικά πρόσωπα (τουλάχιστον ένα ακόμη άτομο ανά συμμετέχοντα), τους επισκέπτες και τους οργανωτές. Επομένως, το σύνολο της αναμενόμενης προσέλευσης κόσμου κυμαίνεται μεταξύ 12.000 - 14.000ατόμων.

Στα πλαίσια αυτά, η ενεργή συμμετοχή και υποστήριξη της έγκριτης ιστοσελίδας σας είναι πολύ σημαντική, ώστε αφ’ ενός η Διοργάνωση να στεφθεί για άλλη μία φορά από επιτυχία και αφ’ ετέρου να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για περαιτέρω ανάπτυξη και να καθιερωθεί πέρα από την Ελλάδα και στο εξωτερικό σαν μία σημαντική, μεγάλη και κατ’ έτος επαναλαμβανόμενη Διοργάνωση που εκτός των άλλων θα δώσει ώθηση στην αθλητική, πολιτιστική και τουριστική ανάπτυξη του Νομού μας.

Περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές στο www.nafpliomarathon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

bougiotispress@gmail.com

Σελίδες