Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

Γιορτάζει το εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στην Καραθώνα

Γιορτάζει το εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στην Καραθώνα (βίντεο)
 Ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος στην παραλία Καραθώνας στο Ναύπλιο  είναι μια μικρή εκκλησία, 7 χιλιόμετρα περίπου από το Ναύπλιο.
Κάθε χρόνο το εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου και Ευαγγελιστή τιμάει τη μνήμη του Αγίου στις 8 Μαϊου και υπάρχει μεγάλη προσέλευση κόσμου από το Ναύπλιο αλλά και από τις γύρω περιοχές. 
 Την παραμονή 7 Μαΐου το απόγευμα τελέσθηκε ο πανηγυρικός εσπερινός .
Μετά το τέλος του εσπερινού, ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας γύρω από το εκκλησάκι με φόντο το ειδυλλιακό ηλιοβασίλεμα στην παραλία.
Χτισμένο επάνω σε ένα λοφίσκο με θέα τη θάλασσα και περιστοιχισμένο από ένα καταπράσινο περιβάλλον, το εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου και Ευαγγελιστή Καραθώνας είναι μια από τις πολλές μικρές εκκλησίες που ο επισκέπτης μπορεί να δει κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην περιοχή.
Δεν υπάρχει καταγεγραμμένη γραπτή πηγή για το πότε ακριβώς χτίστηκε, αλλά σύμφωνα με τους κατοίκους, στέκει εκεί αντικρίζοντας το απέραντο γαλάζιο εδώ και 350 χρόνια. Κάποτε, αποτέλεσε και μετόχι της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος Καραθώνας αλλά μετά τη διάλυση του μοναστηριού έμεινε εγκαταλελειμμένο.
 Αργότερα, το 1910 ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος και Ευαγγελιστής Καραθώνας περιήλθε υπό την εποπτεία των υποδηματοποιών για τη συντήρησή του, ενώ στη συνέχεια, αφού το επάγγελμα έσβησε, πέρασε στην διοίκηση της Ευαγγελιστρίας στην Πρόνοια Ναυπλίου που ανήκει ως σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

bougiotispress@gmail.com

Σελίδες