Σάββατο, 5 Μαΐου 2018

Συνάντηση του Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκταρίου με τον Μητροπολίτη Θυατείρων Γρηγόριο

Συνάντηση του Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκταρίου με τον Μητροπολίτη Θυατείρων Γρηγόριο
 Τις ημέρες που ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος επισκέφθηκε την Αγγλία, συνοδεύοντας τα Ιερά Λείψανα του θαυματουργού Αγίου Λουκά, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας, του Ιατρού, είχε την ωραία και ευχάριστη ευκαιρία να φιλοξενηθεί στο Μέγαρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Θυατείρων, από τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Γρηγόριο. 

Ο Άγιος Θυατείρων υποδέχθηκε, με μεγάλη και ειλικρινή εγκαρδιότητα τον Μητροπολίτη Αργολίδος, συνοδευόμενο από τον Πρωτοπρ. Αναστάσιο Δ. Σαλαπάτα και τον κ. Χρήστο Ορθοδόξου. Στη συνάντηση αυτή είχαν προσκληθεί και συμμετείχαν και οι Θεοφιλέστατοι Βοηθοί Επίσκοποι της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, Κυανέων κ. Χρυσόστομος και Τροπαίου κ. Αθανάσιος. 

Ο Μητροπολίτης Αργολίδος προσέφερε δώρα βιβλία στον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και ο Αρχιεπίσκοπος ανταπέδωσε με πνευματικά αντίδωρα. Αφού συζήτησαν για λίγη ώρα στο σαλόνι της Αρχιεπισκοπής, οι Αρχιερείς και οι συνοδοί τους κατευθύνθηκαν στην τραπεζαρία, όπου ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων προσέφερε σε όλους αβραμιαία φιλοξενία και εύγεστο γεύμα. 
Στη διάρκεια του γεύματος οι συνδαιτυμόνες συζήτησαν για πολλά και διάφορα θέματα, κυρίως εκκλησιαστικά και ιστορικά, αλλά και άλλα ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος. Ειδική αναφορά έγινε από όλους στον Άγιο Λουκά, στο βίο και τη δράση του. 
Τελειώντας το γεύμα, ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων είχε μια σύντομη ιδιαίτερη συνομιλία με τον Μητροπολίτη Αργολίδος .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com