Παρασκευή, 27 Απριλίου 2018

ΝΑΥΠΛΙΟ- ΓΕΜΙΣΕ ΜΕ ΠΛΑΓΚΤΟΝ Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΑΣ
Ένα φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη στην παραλία Αρβανιτιάς  και της Καραθώνας  στο Ναύπλιο,  με τις παραλίες να έχουν γεμίσει με πλαγκτόν ,έχοντας θορυβήσει  τους λουόμενους που αυτές τις ημέρες κάνουν τα πρώτα τους μπάνια, Παρασκευή  27 Απριλίου 2018.
Η θάλασσα κοντά στην ακτή και για αρκετά μέτρα προς τα μέσα , είναι θολή τις τελευταίες ημέρες από την μεγάλη ποσότητα πλαγκτόν  που έχει έρθει στην περιοχή. Λουόμενοι  ειδοποίησαν το λιμεναρχείο Ναυπλίου, όπου κλιμάκιο του επισκέφθηκε την παραλία και έλαβε δείγμα και το απέστειλε για ανάλυση. Μια πιο προσεκτική ματιά μέσα στο νερό αποκαλύπτει πως πρόκειται για εκατομμύρια ζελατινοειδή μικροσκοπικά, αλλά και μεγαλύτερα, διαφανή σε διάφορα σχήματα, διάσπαρτα σε όλο το μήκος της παραλίας.
 Όλα δείχνουν, χωρίς όμως να έχει επιβεβαιωθεί επισήμως, πως πρόκειται για ζωοπλαγκτόν που αποτελεί βασικό κρίκο της θαλάσσιας τροφικής αλυσίδας. Πρόκειται για μικροσκοπικούς υδρόβιους ετερότροφους οργανισμούς οι οποίοι χαρακτηρίζονται ως ζωικοί οργανισμοί και τρέφονται με βακτήρια, φυτοπλαγκτόν, νεκρή οργανική ύλη ή και με άλλα ζωοπλαγκτονικά είδη.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com