Τετάρτη, 18 Απριλίου 2018

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΕΝΔΟΞΟΥ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΛΕΩΝΙΔΟΥ ΤΟΥ ΕΝ ΕΠΙΔΑΥΡΩ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΕΠΤΑ ΠΑΡΘΕΝΟΜΑΡΤΥΡΩΝ ΣΤΟΝ ΟΜΩΝΥΜΟ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΣΤΗ Ν.ΕΠΙΔΑΥΡΟ.
Σε κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης και ευλάβειας, με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή κληρικών και πλήθους πιστών εορτάστηκε φέτος  η Μνήμη  του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Λεωνίδου του εν Επιδαύρω και των επτά Αγίων Παρθενομαρτύρων  στον ομώνυμο Ιερό Ναό στη Ν.Επίδαυρο.

  
Την παραμονή της εορτής  Κυριακή 15 Απριλίου 2018 το απόγευμα, μεταφέρθηκαν με λιτανευτική πομπή τα ιερά λείψανα από τον ενοριακό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου προς τον Ιερό Ναό του Αγίου Λεωνίδου. Εν συνεχεία  τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας κατά τη διάρκεια του οποίου ο  Παν/τος  Αρχιμ. Ιερόθεος Παπαγρηγορίου εκ της Ι.Μ Χαλκίδος Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κήρυξε το Θείο Λόγο θαυμάσια στο ευσεβές εκκλησίασμα.Την  Δευτέρα 16 Απριλίου 2018  κυριώνυμο ημέρα της εορτής τελέσθηκε ο  Όρθρος και η  Θεία Λειτουργία χοροστατούντος και ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου  Ποιμενάρχου μας κ.κ. Νεκταρίου .

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση των ιερών λειψάνων προς στον ενοριακό ιερό ναό όπου και φυλάσσονται και ακολούθησε εν συνεχεία κέρασμα για όλο το εκκλησίασμα.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε εορταστική μουσικοχορευτική εκδήλωση με παραδοσιακούς χορούς από συλλόγους σηματοδοτώντας έτσι τη λήξη της  Ιεράς Πανηγύρεως.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com