Παρασκευή, 27 Απριλίου 2018

ΝΑΥΠΛΙΟ-ΖΕΣΤΗ ΜΠΑΝΙΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ


Ο Μητροπολίτης Αργολίδος  στο θέρετρο του Weston της Δυτικής Αγγλίας
 Την Παρασκευή 27 Απριλίου 2018 ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος μετέφερε τα Ιερά Λείψανα του Αγίου Λουκά, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας, του Ιατρού, στην παραθαλάσσια τουριστική πόλη Weston-Super-Mare, της Κομητείας του Σόμερσετ στη Δυτική Αγγλία. 

Στον Ελληνορθόδοξο Ναό του Αγ. Ανδρέου του Πρωτοκλήτου ο Ιερέας, οι Άρχοντες και πιστοί της τοπικής Κοινότητας υποδέχθηκαν με εγκαρδιότητα και μεγάλη ευλάβεια τα Ιερά Λείψανα του Αγίου Λουκά . Τελέσθηκε η Ιερή Παράκληση του Αγίου Λουκά και ο Μητροπολίτης Αργολίδος, αφού ανέγνωσε ειδική ευχή Υπέρ Υγείας των ασθενούντων, μίλησε με γλαφυρότητα για τον βίο, τα έργα και τα θαύματα του Ιαματικού Αγίου Λουκά. 
Αφού προσκύνησαν όλοι (μερικοί είχαν μάλιστα έλθει από αρκετά μακρινές αποστάσεις για να παρευρεθούν στην Ιερή Παράκληση), οι Άρχοντες της τοπικής Κοινότητας φιλοξένησαν σε εστιατόριο Ομογενών τον Σεβασμιώτατο και τη συνοδεία του. 
Το απόγευμα ο Μητροπολίτης Αργολίδος μετέβη στον Ελληνορθόδοξο Ναό των Αγ. Πέτρου και Παύλου της πόλης του Bristol, όπου σύμφωνα με το πρόγραμμα τελέσθηκε το Ιερό Μυστήριο του Αγίου Ευχελαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

studiopressbg@gmail.com