Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

Θρησκευτική εκδήλωση και ομιλία για τους φιλέλληνες και την Πολωνική ανεξαρτησία από τους Καθολικούς στο Ναύπλιο

Θρησκευτική εκδήλωση και ομιλία για τους φιλέλληνες και την Πολωνική ανεξαρτησία από τους Καθολικούς στο Ναύπλιο (βίντεο)
 Η καθολική κοινότητα του Ναυπλίου το Σάββατο 31 Μαρτίου 2018 στην Εκκλησία της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος , παραμονή των Βαΐων διοργάνωσε εκδήλωση για τον εορτασμό της επετείου της Ελληνικής Επανάστασης 1821 και του Φιλελληνικού Κινήματος καθώς και της επετείου της Πολωνικής ανεξαρτησίας.


Κατά τους εορτασμούς τελέσθηκε περιφορά της Βαϊοφόρου και Λειτουργία από τον Καθολικό αρχιεπίσκοπο στην Ελλάδα Σεβαστιανό και τον εφημέριο της εκκλησίας π. Γεώργιο Chorzempa.
Ακολούθησε δεξίωση και ομιλίες από την πρέσβειρα της Πολωνίας στην Ελλάδα Anny Barbarzak, του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου, της επιτίμου προξένου της Γαλλίας στο Ναύπλιο Αικατερίνης Τζανετουλάκου.
Η εκδήλωση έκλεισε με ομιλία για την Ελληνοπολωνική πορεία προς την Ανεξαρτησία από τον Δρ. Γεώργιο Κόνδη.
 Στον καθολικό ναό του Ναυπλίου της «Μεταμόρφωση του Σωτήρος» στεγάζεται το παλαιότερο μνημείο Φιλελλήνων της Ελληνικής Επαναστάσεως, το οποίο το ίδρυσε το 1840 ο γάλλος συνταγματάρχης A.I. Touret, έχει σχήμα προσόψεως αρχαίου ναού επί 4 κιόνων και πάνω του γράφτηκαν 280 ονόματα φιλελλήνων που έχασαν τη ζωή τους κατά την Επανάσταση
Ο Όθωνας αφιέρωσε το ναό στη Μεταμόρφωση του Σωτήρος, σε ανάμνηση της μεταμόρφωσης της Ελλάδας μετά την απελευθέρωσή της από τους Οθωμανούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

bougiotispress@gmail.com

Σελίδες