Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

Απολογισμός 5ου Μαραθωνίου Ναυπλίου



Συνέντευξη Τύπου και Απολογισμός του 5ου Μαραθωνίου Ναυπλίου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018.

Στη συνεντευξη συμμετείχε ο Δήμαρχος Ναυπλιέων και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Δημήτριος Ι. Κωστούρος παρουσία όλων των Θεσμικών και Εθελοντικών Φορέων, Χορηγών, Εκπροσώπων Επαγγελματικών Ενώσεων και Συλλόγων, Πολιτιστικών Συλλόγων, Εκπαιδευτικής κοινότητας που συνέβαλαν στη επιτυχημένη διοργάνωση του Μαραθωνίου Ναυπλίου 2018 και των παράλληλων πολιτιστικών και εκπαιδευτικών δράσεων του.








Την παρουσίαση έκανε ο Τεχνικός Διευθυντης του Μαραθωνίου Ναυπλίου Ευάγγελος Παπαποστόλου όπου αναφέρθηκε σε όλες τις πρωτοβουλίες της Ο.Ε. που πλαισίωσαν και αναδείξαν ακόμα περισσότερο την επιτυχημένη Διοργάνωση του Μαραθωνίου Ναυπλίου 2018, σε Φιλικό, Αθλητικό και Τουριστικό προορισμό.

Στην συνεντευξη συμμετειχαν επίσης, η Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Ελένη Παναγιωτοπούλου, ο Διευθυντης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας Γιάννης Γαληνός, ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκαιδευσής Δημήτρης Σιδέρης, εκπρόσωποι των Ξενοδόχων Ναυπλίου, των καταστημάτων εστίασης και του Εμπορικού Συλλόγου Ναυπλίου, ενώ αναφορά στις πολιτιστικές παράλληλες δράσεις του Μαραθωνίου έγινε από την Εντεταλμένη Τομέα Τουρισμού του Δήμου Ναυπλιέων Πόπη Καλκούνου.

Με το πλήθος των συμμετοχών να ξεπερνά τους 5.500 εγγεγραμμένους δρομείς και με ιδιαίτερη αύξηση των εγγεγραμμένων στον Μαραθώνιο και Ημιμαραθώνιο, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4 Μαρτίου, με μεγάλη επιτυχία ο 5ος Μαραθώνιος του Ναυπλίου.

Ο αγώνας διοργανώθηκε από τον Δήμο Ναυπλιέων, (Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ.) σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, την θεσμική συνεργασία με την Εκπαιδευτική Κοινότητα και με την οργανωτική υποστήριξη του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδος) του Πανεπιστημίου Harvard και υπό την αιγίδα του ΕΟΤ του ΣΕΓΑΣ και της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Αναλυτικά στον Μαραθώνιο οι εγγεγραμμένοι δρομείς ήταν 330, στον Ημιμαραθώνιο 902, στα 5 χλμ. 2.142 και στα 2,5 χλμ. 2.210. Σε αυτά τα νούμερα θα πρέπει να υπολογίσουμε και δεκάδες πολίτες και επισκέπτες ιδιαίτερα στις μικρές κατηγορίες των αγώνων που αγωνίστηκαν χωρίς αριθμό και εγγραφή και που φαίνονται στα βίντεο του αγώνα.

Πλήθος δρομέων έτρεξαν την Μαραθώνια και Ημιμαραθώνια διαδρομή αλλά εξαιρετικά μεγάλη ήταν και η συμμετοχή στα 5χλμ, όπου οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, με κάθε είδους δρομέων να απογειώνουν το κλίμα της πόλης!

Μικροί, μεγάλοι αλλά και τα παιδιά όλων των σχολείων. Πλήθος παιδιών δημοτικής εκπαίδευσης καθώς και του Συλλόγου ΑμεΑ Αργολίδας και των Special Olympics Hellas έδωσαν δυναμικά το παρών στα 2,5 χλμ.



"Η εξωστρέφεια του Μαραθωνίου Ναυπλίου και η διαφήμιση που έλαβε μέσω της πολυπληθούς και διεθνούς συμμετοχής αθλητών εκπληρώνει το στόχο της Δημοτικής Αρχής που βλέπει ότι ο προγραμματισμός και οι προσπάθειες της στον αθλητικό τουρισμό αρχίζουν να αποδίδουν καρπούς" ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δημαρχος Ναυπλιέων.



Την συνεντευξη παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο Αντιδήμαρχος Ναυπλιέων Γιώργος Καχριμάνης, ο αντιπρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Χρήστος Ζέρβας, το μέλος του ΣΕΓΑΣ Γιάννης Μπόλλας κα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Μπορείτε να επικοινωνείτε στο email

bougiotispress@gmail.com

Σελίδες